Go Club Seki

Wijkcentrum Essesteijn, Elzendreef 10, Voorburg (wo. 20:00-22:30)

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Dick Riedeman wint district Den Haag Rotterdam

14 April, 2011 (15:02) | Districtstoernooi | By: ming

Er deden 23 spelers mee aan het gecombineerde plaatstingstoernooi van de districten Den Haag en Rotterdam. Met 13 dangraden in het veld waren er vier plekken voor het INDIS, de voorronde voor het NK, te verdienen. De tien sterksten begonnen met een McMahonpunt. Hierna volgden vier ronden Zwitsers. De spelers konden naar keuze op woensdag in Voorburg of donderdag in Delft spelen. Met een maximale 5 uit 5 won Dick Riedeman het toernooi. Hij versloeg Bert Vonk, Ger de Groot, Thomas Derz en Ming Au. Gelmer Bouwman, de winnaar van vorig jaar, deed niet mee.

Ook Ming Au speelde een goed toernooi. Hij begon met 4 uit 4, en speelde in de laatste ronde tegen Dick Riedeman. Vorig jaar verloor hij deze wedstrijd met 3 puntjes, nu was het verschil groter. De kwalificatie maakt dat echter goed. Ook Fan Liu en Jan Petzold finishten op 4 uit 5 en plaatsten zich voor het INDIS in oktober. Er waren geen beslissingswedstrijden nodig.

Zeven spelers deelden de vijfde plaats met 3 uit 5. Ward Njio brak halverwege het toernooi zijn been. Twee byes in ronde 3 en 4 kostten hem een kans op plaatsing. Beterschap gewenst. Bas van den Ende, vorig jaar aan de goede kant van de cut, miste in de laatste ronde de plaatsing in een direct en spannend duel tegen Jan Petzold. Wanneer wordt diens Duitse tweededangraad door de klassificatiecommissiue erkend?

Bij de kyuspelers (tweede tot twintigste kyu), die zonder MacMahonpunten begonnen, vielen Marco Kramer (3 pt.), Tamara Havik (2,5 pt.), Martijn Feleus (2 pt.) en jeugdspeler Michael Claushuis (2 pt.) in de prijzen.

Write a comment