Go Club Seki

Wijkcentrum Essesteijn, Elzendreef 10, Voorburg (wo. 20:00-22:30)

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Workshop In-Seong was groot succes!

3 May, 2012 (09:50) | Workshops | By: tamara

Gisteravond was de eerste workshop van In-Seong in Den Haag. Omdat het maar kort vantevoren bekend was, wisten we niet hoeveel deelnemers er zouden zijn. Maar gelukkig met 15 deelnemers uit Den Haag, Gouda en Delft hadden we een mooie groep.

In-Seong begon de workshop met wat informatie over zichzelf. Zo leerden we dat hij de een-na-sterkste speler (op papier) in Europa is en dat hij vier jaar ervaring heeft bij de Koreaanse go-televisie. Dat maakt hem tot een zeldzaam verschijnsel: een sterke speler die goed kan uitleggen!

Tijdens de workshop kregen we printjes met daarop problemen. We kregen kort de tijd om deze op te lossen (ik had gelukkig pennen en potloden bij me). Daarna ging hij ieder van de problemen langs en legde hij een bepaald principe uit op een heldere en soms humoristische wijze.

Deze methode gaf ons meer tijd om de problemen in te schatten dan wanneer ze alleen op het grote bord zouden staan tijdens de bespreking. In principe lijkt het wel op problemen uit boekjes oplossen, met het belangrijke verschil dat de uitleg bij de oplossingen vaak korter is op papier en die kan bovendien geen vragen beantwoorden als iets nog niet helemaal duidelijk is.

Hoe verder?

In-Seong heeft de mogelijkheid om nog 5 workshops te geven. Deze korte serie zal volgende week beginnen op woensdagavond in Den Haag van 20.00-22.00. Maar deze workshops kunnen alleen doorgaan als er genoeg (5 of meer) deelnemers zijn. Bovendien zijn er kosten (70 euro pp. voor alle 5 lessen, 60 euro pp. voor 4 lessen, 50 euro voor 3 lessen, etc) aan verbonden. Het lijkt misschien duur, maar het belooft een goede serie te worden waardoor we met nog meer plezier go zullen gaan spelen! Schrijf je in!

Al is het maar doordat we tijdens het spelen van een onverbreekbare link denken aan In-Seongs uitspraak: “Now not any Go-god can cut these stones!”

Write a comment