Go Club Seki

Wijkcentrum Essesteijn, Elzendreef 10, Voorburg (wo. 20:00-22:30)

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Eindstanden NK Dames en NK Algemeen 2012

30 January, 2012 (12:12) | NK | By: tamara

NK Algemeen

Afgelopen weekend was het laatste weekend in de Nederlandse Kampioenschappen cyclus van 2012. Ik was er zelf ook bij en speelde mee in het NK Dames.
Het was dit jaar erg spannend bij de heren. Sommige spelers deden het verrassend goed en anderen (dat volgt daaruit) verrassend minder dan verwacht. Uiteindelijk heeft Alexander Eerbeek (4d) de titel behaald, als jonkie tussen al die oude rotten. Daarmee is hij waarschijnlijk de jongste Nederlandse kampioen ooit en heeft hij ook meteen zijn 5e dangraad verdiend.

Uitslag NK Algemeen

Naam
1 Eerbeek, Alexander 4d
2 Kuin, Merlijn 6d
3 Janssen, Frank 6d
4 Eijkhout, Michiel 6d
5 Groenen, Geert 6d
(meer uitslagen op de officiele NK website)

NK Dames

Bij de dames heeft Marika Kuin nu voor de tweede keer het kampioenschap voor de dames gewonnen. Uit betrouwbare bronnen weet ik dat ook zij binnen niet al te lange tijd een dangraad zal ontvangen, haar eerste.  Op de foto zie je haar en mij over een spannende partij buigen. Helaas wist ik haar niet te verslaan, maar het resultaat was close genoeg om te moeten tellen. Op zondag de laatste partij streden Karen Pleit en ik om de tweede plaats, allebei met drie winsten uit vier. Karen wist hier de overwinning te behalen en zo werd ik samen met Marieke Overbeek gedeeld derde/vierde. Op naar volgend jaar!

Uitslag NK Dames

Naam
1 Kuin, Marika 1k
2 Pleit, Karen 1k
3 Overbeek, Marieke 3k
4 Havik, Tamara 4k
5 Roelofs, Yvonne 3k
6 de Putter, Annemarie 3k
7 Diederen, Marianne 2k
(meer uitslagen op de officiele NK website)

Comments

Comment from Merlijn Kuin
Time Wed 01-02-2012 at 09:46

Leuk stukje Tamara!

Write a comment